Google+

Hout

Massief eiken

Eiken is een lichte hardhoutsoort met een rustige gelijkmatige nerf, die afhankelijk van de gekozen afwerklaag kan varieren van licht/geelbruin tot donkerbruin van kleur.
Eiken is ook uitermate goed geschikt om te kleuren door middel van Rubio Monocoat.
En te gebruiken in bijna alle stylen zoals b.v. klassiek of juist heel modern.

Massief vuren gelamineerd

Vuren is een zachthoutsoort die vaak wordt gebruikt voor trappen die bekleed worden met vloerbedekking of dekkend worden geschilderd.
Vurenhout kan ook met beits of blanke lak afgewerkt worden voor een rustiek effect.

Rubberwood gelamelleerd

Rubberwood, één van de meest ecologische houtsoorten. Deze mooie lichte houtsoort is een zeer stabiel en laat zich goed bewerken. Het hout van de rubberboom wordt na de latexproductie tot panelen verlijmd, zodat hiervan makkelijk trappen en meubels gemaakt kunnen worden.

Massief beuken gelamelleerd

Beuken is een lichte hardhoutsoort die veel wordt toegepast in moderne trappen, meestal afgelakt met een blanke parketlak. Bij gelamelleerd hout, wordt elke plank opgebouwd uit massieve, aan elkaar verlijmde delen. Hierdoor wordt kromtrekken voorkomen en ontstaat een moderne uitstraling. Doordat kortere stukken hout op deze manier kunnen worden gebruikt, wordt het milieu ontlast. De kwaliteit van gelamelleerd hout is gelijk aan die van massieve planken uit 1 deel.

Massief essen

Essen is een blanke hardhoutsoort met een mooie nerf die vrijwel altijd wordt afgelakt met een blanke parketlak.
Essenhout kan ook goed op kleur gebracht worden met Rubio Monocoat.