Trap die voldoet aan het Bouwbesluit

Kom langs in de showroom

Bij het zoeken naar een trappenleverancier, bent u hoogstwaarschijnlijk de term ‘oud en nieuw Bouwbesluit’ tegengekomen. In het Bouwbesluit zijn de technische voorschriften vastgelegd waaraan alle bouwwerken in Nederland, zoals een trap, moeten voldoen. HR Trappen is altijd op de hoogte van ontwikkelingen rondom het Bouwbesluit. Bij elke trap die wij inmeten, berekenen wij of de op- en aantrede voldoet aan het geldende besluit. Zo voorkomt u problemen tijdens eventuele inspecties.

De verschillen tussen het oude en nieuwe Bouwbesluit die bepalend zijn voor uw trap

Bij de voorschriften die zijn vastgelegd in het Bouwbesluit kunt u denken aan de minimale aantrede, de maximale optrede en bijvoorbeeld de spijlafstand voor hekken. Het oude Bouwbesluit uit 2003 en het nieuwe Bouwbesluit uit 2012 verschillen met name van elkaar door de verschillende eisen met betrekking tot de steilheid van de trap. Bij het ontwerpen en produceren van uw trap houden wij altijd rekening met de geldende voorschriften.

Bespreek uw wensen tijdens een kennismaking

U heeft bij ons keuze uit verschillende houtsoorten, zoals massief eiken, rubberwood, bamboe en grenen. Plan geheel vrijblijvend een afspraak in via +31 (0)416 650 860 of vul het afsprakenformulier in, waarna wij langskomen om uw trap in te meten en uw wensen te bespreken. Naar aanleiding van deze kennismaking maken wij een ontwerp van uw trap dat volledig voldoet aan het Bouwbesluit.

Maatwerk houten trappen
Persoonlijk advies
Unieke Designs

Benieuwd naar de opties voor uw huis?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.